Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 12:01 - Заслужава ли си по-високата цена LED осветлението?
Автор: dianid Категория: Бизнес   
Прочетен: 978 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 16.06.2011 12:36


image  image
LED лампите първоначално са използвани най-вече като индикатор в електрическите уредби и машини. След това те навлизат в различните празнични светлини като присветващите лампички на гирлянди и различни светещи фигури, които най-често ползваме по коледа и нова година. В последните години те навлязоха и на пазара на традиционните осветителни тела. Тъй като много хора не харесват синкавата светлина от флуоресцентните икономични лампи се наложило да се изработят и светодиодни, които наподобяват с голяма прилика светлината на лампите с нажежаема жичка. Голямо предимство при диодните осветителни тела - led lights е, че има възможност да се поръчат тела с конкретна цветна темература. Естествено най-популярни сред поребителите са тези, които максимално се доближават до естествената дневна светлина   Според марката, мощността и вида, светодиодните лампи са много различни видове, като по този начин и цената им варира в голям диапазон. За някои модели цената все още е твърде висока, но по думите на производителите в бъдеще тя ще спада с подобряването и оптимизирането на технологиите при производството им. Ако ги сравните с обикновените крушки с нажежаеми жички ще установите разлики в цената до няколко пъти, но в крайна сметка светодиодните лампи ще пестят електроенергия и по този начин би трябвало след няколко месеца или максимум година да възвърнете по-високата платена сума.   Голям плюс при светодиодните лампи е и, че те изгарят бавно като потъмняват с течение на времето и това Ви прави подготвени за смяната им, за разлика от обикновените крушки, които изгарят рязко и за част от секундата. Тук е моментът да се отбележи, че светодиодните лампи имат много по-голям живот от стандартните (над 50 000часа) и това също ги прави една добра инвестиция за по-дълго време. Светлината им е добра и дори може да се използват не само като основно, но и като насочено или акцентно осветление в различни места в дома Ви.
Ако в момента сте все още със старите, стандартни крушки в къщи, имайте в предвид, че ако ги замените с нови LED лампи е възможно да намалите разходите си за електроенергия до около 80 процента. При това ежедневно спестяване смятам, че няма спор, че по-високата цена на LED осветлението е оправдана със сигурност.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. irine - бъдещето е за светодиодите
01.08.2011 11:41
дълъг срок на употреба,
нищожна консумация на електричество.
цената е значително по-висока, но се надявам с времето това да се промени.
http://wwwLEDlighting5.com
цитирай
2. crmx - LED осветлението изглежда като една от най-перспективните ниши
25.08.2013 19:19
Скоростта с която се развиват LED технологиите е наистина впечатляваща. Характеристиките на LED крушките произведени днес са значително по-добри от тези преди само 3-4 години, а за сравнение с конвенционалните крушки с нажежаема жичка изобщо не може да става дума.
http://euro-led.net
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dianid
Категория: Бизнес
Прочетен: 22723
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031