Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 13:35 - Защо светодиодите са бъдещето на осветление?
Автор: dianid Категория: Технологии   
Прочетен: 2559 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.06.2011 13:41


image


Светодиодите са започнали живота си като светлинни индикатори в електрически компоненти, като иноватор в случая се явява компанията Hewlett Packard.

Тяхната енергийна ефективност, лесна подръжка, здравина и дълъг живот, ги прави конкуретноспособни, като алтернатива на добре познатите ни и не oсобено енергоефективни светлинни източници днес.

Първоначално високата им цена се е оказала спънка за по-бързото им налагане на пазара. Все по-скъпата електроенергия, обаче, превръща led лампите в една отлична опция. Хората вече лесно преглъщат първоначалната инвестиция, която с всеки изминал ден изплащат все по-бързо.

Днес светодиодите намират все по-широко приложение дори извън бита. Телевизори, светофари, автомобилни фарове, а в Гърция манастири и църкви масово заменят традиционните молитвени свещи с диодни лампи.

Както вече отбелязахме един от най-големите плюсове на светодиода е изключително ниската му консумация на електрическа енергия. Сравнен с традиционните източници на светлина led осветлението ползва до 85% по-малко енергия. Естествено това дава шанс на природата да "поеме глътка  чист въздух".. .добре е и за джоба ни, разбира се ;)

Друго положително качество на светодиодното осветление е дългият му живот. Средната продължителност на светене е около 10 години. След като изтече този по-скоро ориентировачен период обаче, не очаквайте осветлението Ви да  изгасне изнендаващо и ненадейно. Светлината на диодите угасва постепенно, така Вие ще имате достатъчно време за реакция.

Светодиодните тела са също така и доста безопасни. Работното има напрежение е в рамките на 12-24V, което значително намаля вероятността от пожар поради неизправност. При тях няма UV лъчение. С това "признание",може би, изгубих за идеята любителите на бронзовия загар. :))))))))

ЛЕД продуктите се изработват в различни цветове и нюанси. Светлината им може да се манипулира. Така, че с помощта на led контролери могат да се получат разнообразни, интересни и богати на светлинни цветове ефекти.

Кои продукти трябва да използвам?

Подобно на всички други пазари така и този на светодиодните продукти предлага разнообразие в цена и качество. Контролът на качеството различава отделните производители. Тъй като в България то все още масово се предлага най-вече от търговци е добре да изберете надежден доставчик на led осветление, който държи на качеството на предлаганите продукти.
На пазара има доста продукти с ниска цена, което е за сметка на нискокачествени диоди и захранвания (драйвери) за тях. Те нямат същата яркост на светене и продължителност на живот. Това до голяма степен обезмисля инвестицията в диодно осветление и има голяма вероятност да останете по-скоро разочаровани.  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dianid
Категория: Бизнес
Прочетен: 22772
Постинги: 4
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930